Organisatie Kinderuitmarkt draagt stokje over

Voor de 10e keer werd op zaterdag 1 september de Kinderuitmarkt georganiseerd door winkeliersvereniging Da Costasingel in Hazerswoude-Rijndijk met Bernadette Verhoef en haar echtgenoot Bernard Vertegaal als drijvende kracht achter de organisatie.

Wat is er te doen aan sport en spel?

Het succesvolle evenement helpt de verenigingen in Hazerswoude-Rijndijk en omgeving om zich in het nieuwe schooljaar te presenteren aan de kinderen van de basisschool.  Zo’n 23 verenigingen en activiteitenorganisaties hebben zich met in totaal ruim 90 vrijwilligers ook dit jaar van hun beste kant laten zien met demonstraties van onder meer sport, muziek, scouting en jeugdactiviteiten. De kinderen konden het ook zelf even uitproberen met bijvoorbeeld ponyrijden, dansen, taekwondo-en, of op de tuba blazen. Het evenement is voor de kinderen gratis en wordt gesponsord door de winkeliers met koffie, limo, suikerspinnen en andere lekkernijen.

Stokje overdragen

Bernadette Verhoef en Bernard Vertegaal zijn al die jaren, namens Winkeliersvereniging Da Costa, de drijvende kracht achter de uitmarkt geweest. “We hebben het met heel veel plezier gedaan”, vertelt het echtpaar, “maar na 10 jaar dragen wij de organisatie ervan graag over aan de jongere generatie. Onze zoon Bert en Brigitte Numann van het JJB zullen het evenement volgend jaar organiseren. En wij blijven natuurlijk op de achtergrond bereid om te helpen”.  De winkeliersvereniging blijft de uitmarkt faciliteren. “Wij hebben in de afgelopen 10 jaar op een keer na stralend mooi weer gehad zodat veel kinderen en hun ouders een kijkje kwamen nemen. Die weergoden blijven wij natuurlijk op de achtergrond gunstig stemmen”, vult Bernard aan.

Dank aan de organisatoren en sponsoren

Namens alle kinderen en ouders uit Hazerswoude-Rijndijk bedanken we bij deze Bernadette en Bernard voor het feit dat zij van het evenement in de afgelopen 10 jaar zo’n daverend succes hebben gemaakt. Bert en Brigitte wensen we veel creativiteit voor de organisatie van de uitmarkt van 2019. En natuurlijk hulde aan de winkeliersvereniging, de sponsoren en alle vrijwilligers die zaterdag actief waren om hun vereniging te promoten.

Bron: Groene Hart Koerier, 9 september 2018 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *