Waterdichte huttenbouw in Rijndijk

Voor de 2e keer is ook in Hazerswoude-Rijndijk in de laatste week van de schoolvakantie een week vol activiteiten georganiseerd voor kinderen van de basisschool. Overnachten in je eigen hut terwijl de regen op het dak tikt was een van de hoogtepunten.

“De huttenbouw is hier nog niet zo groot als in Hazerswoude-Dorp, waar het al een lange traditie is, maar er hebben dit jaar wel 160 kinderen meegedaan, 20 meer dan de eerste keer. Dus we zijn dik tevreden als organisatie en hopen volgend jaar op 200 deelnemers”, vertelt Richard Brommers, een van de organisatoren van het evenement.

Winter in de zomer
Op maandag startte de week met het bouwen van hutten van pallets. Het thema was dit jaar ‘winter’ en daar wisten de kinderen creatief mee om te gaan. De kerstversiering, wattensneeuw en overige winterse attributen waren overal te vinden en je kon op verschillende plekken après-skiën. De rest van de week was er een goed gevuld programma met ponypret, een sokkenvoetbaltoernooi in de voetbalkooi, een speurtocht, bezoek aan de molen, tennisclinic, taekwondo, viswedstrijd, poppendokter, rommelmarkt, BBQ, spooktocht, enzovoorts. Donderdagmiddag konden kinderen bij ‘pret met rep’ reptielen bewonderen en zelf een slang vasthouden. Een jury heeft die middag ook ‘de mooiste hut’ gekozen. Hoewel ze natuurlijk allemaal mooi en creatief van buiten en knus van binnen waren, werd hut nummer 7 van Jenna, Demi, Samira en Yasmina nog net iets mooier gevonden.

Hoekje voor oudere jeugd
Voor de jongeren die al op de middelbare school zitten, maar die zo’n huttendorp nog steeds interessant vinden, was een apart hoekje ingericht. “Met zo’n eigen hut kunnen zij toch ook meedoen en voorkomen we dat ze ’s avonds stiekem in het dorp gaan lopen rondneuzen”, aldus Brommers.

Zachtjes tikt de regen…
Donderdagavond mocht iedereen in zijn hut overnachten. Dat was wel spannend, want er was regen voorspeld. En die kwam er ook. Maar daar had iedereen rekening mee gehouden. Over de daken waren zeilen gemaakt om het water tegen te houden en af te voeren. “Ik ben de hele nacht opgebleven”, vertelt een van de kinderen met een trots gezicht. En ze moesten ook vroeg opstaan om het hele huttendorp weer af te breken.  De week werd vrijdagmiddag afgesloten met een slotfeest in speeltuin De Rode Wip.

Hulde aan organisatie en sponsors
Zonder de inzet van vele vrijwilligers en sponsors had dit gratis evenement voor de kinderen in het dorp niet kunnen plaatsvinden.  Veel dank aan het bestuur van de Stichting Jeugdwerk (Richard en Chantal Brommers en Saskia Weijers), de organisatoren van activiteiten, de vele vrijwilligers en natuurlijk de sponsors. Lokale bedrijven en winkels hebben gezorgd voor de pallets, toiletvoorzieningen, drinken, broodjes, versnaperingen, pizza’s en een BBQ. Geweldig dat men dit zo met elkaar weet te organiseren!

Groene Hart Koerier, 29 augustus 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *