Apotheek en huisartsen samen in vernieuwd pand

Apotheek Rijnwoude en huisartsenpraktijk Griffioen uit Hazerswoude-Rijndijk werken vanaf heden nauw samen vanuit hetzelfde gebouw. De nieuwe praktijkruimtes en verbouwde apotheek zijn op de Open Dag op 24 maart voor iedereen te bezichtigen.

 

 

 

 

 

Met de verhuizing van huisartsenpraktijk Griffioen zitten nu alle huisartsen van het dorp en de apotheek dicht bij elkaar op een plek.  “Wij zaten sinds 2011 aan de Watermanhof maar die ruimte was te krap geworden en daarom zochten we naar een alternatief voor onze praktijk. De apotheek bleek aan verbouwing toe te zijn. Door meer efficiënte inrichting van de apotheek kon ruimte beschikbaar worden gemaakt voor onze praktijk.  Zo hebben we de samenwerking met elkaar gezocht en gevonden”, vertelt Hayo Griffioen.

Apotheek voorzien van alle moderne gemakken

“Om de apotheek weer volledig klaar voor de toekomst te maken, was een verbouwing nodig”, vertelt Regine Siedenburg, sinds kort de nieuwe apotheker. “We kunnen nu 24×7 service leveren. Er is een herhaalservice en men kan medicijnen ophalen uit een medicijnkluisje. Dat laatste is een extra service voor bijvoorbeeld de mensen die overdag werken, zodat zij hun medicijnen kunnen ophalen buiten kantoortijden. Als voor bepaalde medicatie uitleg bij eerste verstrekking nodig is, dan kunnen we dat aanvullend ook telefonisch doen. Verder hebben we een ‘track & trace’ systeem ingevoerd waarmee we de klanten per e-mail of sms informeren wanneer de medicijnen klaarliggen en waarmee ook herinneringen kunnen worden gestuurd. Met al deze maatregelen proberen we de service naar onze klanten optimaal te maken”.

Een keer gezond naar de dokter
“We zijn al een aantal weken geleden verhuisd naar de nieuwe ruimte en het is hier heel prettig werken”, vertelt Nienke Griffioen. “Het geeft een positieve flow om met elkaar samen te werken en gewoon even binnen te kunnen lopen om te overleggen over de medicatie voor een patiënt.  Onze bezoekers zijn ook heel tevreden, nu ze na een consult via ‘one-stop-shopping’ direct terecht kunnen bij de apotheek.  Vooral oudere patiënten vinden het een grote verbetering.  Onze nieuwe praktijkruimte willen we ook graag laten zien aan omwonenden die wellicht last hebben gehad van de verbouwing en aan alle andere belangstellenden, al dan niet uit onze eigen praktijk. Want een keertje gezond naar de dokter kan natuurlijk geen kwaad!”

Iedereen is van harte welkom op de Open Dag op zaterdag 24 maart van 10.00 – 12.00 uur. Naast een kijkje achter de schermen en demonstratie van het gebruik van de kluisjes, zijn er versnaperingen, aanbiedingen en verrassingen. Zie ook de aankondiging elders in deze krant.

Bron: Groene Hart Koerier,  21 maart 2018 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *