Jeu de Boules Baan geopend

Op het plein van het wijkcentrum van Tom in de Buurt Rijnwoude in Hazerswoude-Rijndijk vond afgelopen woensdag de jaarlijkse zomermarkt plaats met tevens de officiële opening van de nieuwe Jeu de Boules baan. Deze baan is met professioneel advies door vrijwilligers zelf aangelegd.

 

 

 

 

 

 

Een professionele baan aangelegd door vrijwilligers
Frans Pannebakker heeft namens ‘de vrijwilligersgroep van de buurtmoestuin’ de coördinatie op zich genomen voor de aanleg van de baan met ondersteuning van stagiaire Jedidja. “We hebben op deze manier veel geld kunnen besparen en het was ook nog eens leuk om dit met een groep vrijwilligers te doen”, vertelt hij. “Er komt ook nog heel wat kijken bij hoe je zo’n baan aanlegt. Maar gelukkig heeft Gerard Koreman van de Alphense Jeu de Boules vereniging ACP Les Pointeurs ons geadviseerd over hoe we er een professionele baan van moesten maken. Ook zijn we heel blij met de hulp die we van de gemeente kregen. Eén telefoontje was genoeg om ons te helpen met kruiwagens en scheppen”, aldus Pannebakker. Hij is als ‘buurman’ van het wijkcentrum vanaf het begin een van de trouwe vrijwilligers. “Pas toen ik hier aan de slag ben gegaan, heb ik me gerealiseerd hoeveel mensen in mijn directe omgeving een steuntje in de rug nodig hebben. Er is veel meer verborgen leed in de vorm van ziekte, handicaps, geldgebrek en eenzaamheid dan ik voor mogelijk hield. Ik ben blij dat wij als vrijwilligers van Tom in de Buurt onze dorpsgenoten gezelligheid, contact en beweging kunnen bieden met onze activiteiten”.

Nog meer mensen actief krijgen is het doel
“Met deze Jeu de Boules baan hopen we weer meer mensen actief te krijgen”, vertelt Patty Groen, een van de wijkcoaches van Tom in de Buurt. “Ook het weer hoeft niemand tegen te houden, want als het regent kan men bij ons binnen pool biljarten of tafeltennissen. En er staat altijd koffie en thee klaar. Kom gerust eens langs om te kijken of het wat voor u is”. Alphen Beweegt is een van de sponsoren van de baan en zal mensen waar nodig ook helpen bij het beoefenen van het spel ‘petanque’.  “Bewegen is gezond en je ontmoet zo ook anderen”, voegt wethouder Han de Jager eraan toe. Met de eerste worp van de bal opende hij vervolgens de baan. Maar even zitten was er niet bij. “Ik zal eens navragen of wij bij de gemeente nog ergens een bankje over hebben om langs de baan te zetten. Want zulke mooie burgerinitiatieven ondersteunen wij als gemeente graag”, was zijn reactie.

Onderhoud
De baan zal onderhouden moeten worden en ook dat kost geld. Met een loterij werd het eerste beginkapitaal hiervoor verzameld. De prijzen waren beschikbaar gesteld door winkeliers en supermarkten uit heel Rijnwoude, evenals de koffie en versnaperingen. Wijkcoaches Angelique en Saskia bedankten alle vrijwilligers die hebben geholpen: Kees, Gerard, Yvonne, Miranda, Gwen, Heleen en Ron. Conciërge Kees heeft ervoor gezorgd dat de sponsorborden netjes op de hekken kwamen. Ook dank aan Petra en Marjolein die voor Kika is er een mooie opbrengst binnen hebben gehaald deze dag. Frans Pannebakker mocht ook nog een speciale uitnodiging in ontvangst nemen. Op 21 september daagt het team van Tom in de Buurt de vrijwilligers uit voor een Jeu de Boules toernooi.

Vrijwilliger worden bij Tom?
Tom in de Buurt kan nog veel meer vrijwilligers gebruiken, zoals gastvrouwen, bezoekvrijwilligers, begeleiders, chauffeurs en een conciërge. Elders in deze krant staat daarvoor een oproep met meer informatie.

Bron: Groene Hart Koerier, 13 juni 2018 (Diana Baak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *