Hoogvliet supermarkt mag in juli open

Hoogvliet BV mag van de Raad van State de bouw van een nieuwe supermarkt aan de Willem Klooslaan in Hazerswoude-Rijndijk afronden en de winkel zoals gepland medio juli openen.

 

 

 

 

 

Bedreiging of versterking?
De nieuwe supermarkt vervangt de twee vestigingen aan de Rijndijk en breidt uit van 600 m2 naar 1.100 m2 vloeroppervlakte. Met name de vestiging van Albert Heijn in Koudekerk aan den Rijn vreest voor verlies van klanten, zeker als de bouw van Rijnpark niet doorgaat. Zij hebben daarom bij de Raad van State om een bouwstop gevraagd. Maar die eis is afgewezen. De Jumbo supermarkt aan de Da Costasingel zag het eerst ook niet zitten, maar ziet de concentratie van twee supermarkten naast elkaar nu juist als een versterking. De winkeliersvereniging maakt zich zorgen dat ‘de loop naar de kleine winkels’ eruit gaat en het de speciaalzaken aan de Da Costasingel klanten zal kosten. De angst bestaat voorts dat als een van de winkels omvalt, anderen worden meegetrokken.

De tijd zal het leren…
De inwoners van de betrokken dorpen bepalen uiteindelijk of de supermarkten naast elkaar kunnen blijven bestaan en wat het lot is van de speciaalzaken in de lokale winkelstraten. Gaat iedereen alleen voor goedkoop en makkelijk en is een autoritje voor het doen van boodschappen geen probleem, of kiest men voor de winkel in de buurt? Voor behoud van vitale dorpen voor inwoners van alle leeftijden is diversiteit in grotere en kleine winkels wenselijk. Het (op tijd) bouwen van de geplande nieuwe woonwijken Rijnpark en Westvaartpark zal ook helpen. Pas over een aantal jaren zal men weten of de nieuw Hoogvliet een bedreiging of juist een versterking is gebleken voor het totale winkelaanbod van Hazerswoude en Koudekerk.

Bron : Groene Hart Koerier, 18 mei 2018