POR – De routekaart

Elke maand een thema belicht
Welkom bij de nieuwe rubriek ‘Prettig Ouder worden in Rijnwoude’. Het samenwerkingsverband POR heeft de krachten gebundeld om zo de senior inwoners van Benthuizen, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn optimaal te ondersteunen in een zelfstandig en prettig leven. Het POR-initiatief helpt om zowel lichamelijk als sociaal actief te blijven en is uw gids voor zorg en ondersteuning op het moment dat uw situatie of gezondheid verandert.  Naast faciliteren dat u snel de juiste zorg ontvangt, vindt POR het belangrijk dat er ook aandacht is voor het welzijn van de inwoners. Want we willen niet alleen gezond ouder worden, maar het ook prettig hebben!
In de POR-rubriek wordt elke maand een thema, voorziening of activiteit belicht die speciaal bedoeld is om u te ondersteunen in goede, maar ook in mindere tijden.  Als eerste laten wij u kennismaken met de routekaart. Deze treft u deze week als bijlage aan bij de krant.

Tom in de Buurt als centraal loket
De routekaart is er om het uzelf en uw naasten gemakkelijk te maken om snel de juiste hulp te krijgen op het moment dat dit nodig is. Zelf uitzoeken wie u moet hebben, hoeft voortaan niet meer.  Een telefoontje naar Tom in de Buurt (088 9004567) volstaat en zij brengen u vervolgens in contact met de juiste instantie of hulpverlener. Op de kaart staat vermeld welk soort ondersteuning er in de dorpen wordt geleverd voor welk soort situatie. Nu het goed met u gaat, heeft u de routekaart wellicht nog niet nodig. Het is echter wel handig de kaart ergens goed te bewaren voor het geval er iets in uw situatie wijzigt. Plak hem bijvoorbeeld aan de binnenkant van een keukenkastje en noteer het telefoonnummer van Tom in de Buurt in uw adresboek.  Want je weet maar nooit! 

Professionals en vrijwilligers werken samen
Het mooie van het POR-initiatief is dat professionele organisaties, zoals bijvoorbeeld Tom in de Buurt, Wijdezorg, Allcura Thuiszorg, Participe, Habeko wonen, Alphen Beweegt of de Herbergier samenwerken met organisaties die voornamelijk met vrijwilligers werken: van Actief Rijnwoude, de Zonnebloem, Vrouwen van Nu, de bibliotheken in Hazerswoude, Leuk voor elkaar Alphen, SWOK, SWOH, Aurelia, tot aan de kerken, de dorpsoverleggen en (denk)sportverenigingen. Al die vrijwilligers zijn er om er samen met u een mooie en gezellige tijd van te maken. In de volgende afleveringen van deze rubriek komen met name deze vrijwilligersorganisaties aan het woord over wat zij de oudere inwoners te bieden hebben. Wordt vervolgd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *