Warme muzikale kerst in De Som

Door Diana Baak, 18 december 2022

Participe, Actief Rijnwoude, Creatief Rijnwoude, Jeugdwerk én Toontje Hoger organiseerden afgelopen donderdag samen een intiem kerstfeest in dorpshuis De Som in Hazerswoude-Rijndijk. De kerstsfeer werd compleet gemaakt met verhalen, liederen, glühwein en warme chocolademelk.

Er hing een knusse en gezellige sfeer in het dorpshuis. Het was de eerste keer dat op deze manier een kerstbijeenkomst werd georganiseerd voor de inwoners van de kern Rijndijk.  Ouderen aan een grote tafel die gezellig met elkaar én met kerstman Bram aan het kletsen waren en die kerstwensen schreven die je in een bal in de kerstboom kon hangen. Kinderen die met Chantal Brommers kerstkaarten aan het inkleuren waren voor het Nationaal Ouderenfonds en een koor dat zich in het muzieklokaal voorbereidde voor hun optreden. Gedempt licht, kerstlampjes, een kerstboom en de geur van kruidnagel en cacao die opsteeg van de warme dranken en lekkernijen geserveerd door Mariska van Dorp, Elly van Doijewaard, Saskia Posthuma, Richard Brommers, Nandy van der Zalm en Astrid van Diggelen van de organisatie. Dit was echt de saamhorigheid die mensen in de donkere dagen voor kerst graag opzoeken!

Hulde voor het initiatief
“Initiatiefneemsters voor dit evenement zijn Conny Reijngoudt van dorpskoor Toontje Hoger (o.l.v. Dany Kapaan) en de vrouwen van Participe, Elly en Saskia”, vertelt Mariska van Dorp van Actief Rijnwoude. “Zij hebben alle partijen bij elkaar gebracht en dat heeft een fantastisch avond opgeleverd. Er zijn zowel ouderen als kinderen gekomen om te luisteren naar het kerstverhaal (‘Kijk Madieke, het sneeuwt’ van Astrid Lindgren) dat door Conny werd voorgedragen. Verder kon men meezingen met de kerstliederen die door het koor werden gezongen (met teksten op het scherm als hulp). De gladheid buiten was wel onverwacht. Maar ook daar wisten de dames van Participe raad mee door op het schoolplein te strooien. Zo is iedereen toch veilig thuisgekomen.”  Met deze gezellige avond hebben de organisatoren het kerstgevoel voor inwoners van het dorp tot leven gebracht. Hopelijk het begin van een lange traditie!